Nieuws/Binnenland
944487
Binnenland

Kat overleeft angstaanjagend ritje onder auto

Wezep - Een katje heeft vrijdag een autorit van 60 kilometer overleefd terwijl het arme diertje vastzat onder het voertuig. Een familie die vanuit Wolvega onderweg was naar het westen van het land, strandde op de A28 bij Wezep wegens autopech. De auto deed vreemd en stond plotseling helemaal stil.

Tijdens de berging van Rijkswaterstaat ontdekte de weginspecteur dat er een kat onder de auto vastzat. Zo veilig en voorzichtig als dat het kon, is de auto naar de parkeerplaats 500 meter verderop gereden. Daarop werd de dierenambulance gebeld. De kat bevrijden had heel wat voeten in de aarde. Er moest een wiel, een kap en een distributieriem worden weggehaald om het dier in veiligheid te brengen.

Het katje hield slechts wat schrammen over aan zijn hachelijke avontuur: omdat het dier zo laag onder het voertuig hing, moest het beestje zestig kilometer lang zijn kopje optrekken om niet over het asfalt te schuren.

De kat wordt momenteel verzorgd door medewerkers van de dierenambulance. Want van wie het beestje is, is nog onduidelijk. De hulpdiensten vermoedden dat het dier al in Wolvega in de auto was gekropen, op zoek naar een warm plekje.