Nieuws/Buitenland
944606
Buitenland

Buren bellen alarmnummer om bloedige Halloween-grap

New Jersey - Voor een Amerikaans echtpaar uit New Jersey waren een paar uitgeholde pompoenen en papieren spookjes niet genoeg. Het stel toverde hun tuin om in een zombie-begraafplaats en joeg de buurt de stuipen op het lijf. Sommige buren waren zo bang, dat ze het alarmnummer belden.

Inwoners van het dorpje Waretown - waar nog geen 2000 zielen wonen - zijn vooral niet te spreken over een levensecht nagemaakt verkeersongeval waarbij het lijkt alsof een witte auto een man tegen een boom heeft geplet. De auto is besmeurd met nepbloed en om het geheel af te maken is er een politielint opgehangen.

Het echtpaar kan maar moeilijk bevatten er mensen zijn die dachten dat het om een echt ongeval gaat. Het ’lijk’ tegen de boom is van kussens gemaakt en de auto is een wagen die ze gebruiken voor races. „We hebben alleen de bumper losgemaakt zodat het er wat echter uitziet”, laat Krysten Negrotto weten. Verderop in de tuin ligt overigens nog een lijk van een ’zombie’.

Krysten: „Iemand heeft gemeld bij de politie dat ze het niet prettig vonden en anderen dachten dat het echt was. Ongelooflijk. Het is toch echt overduidelijk een Halloween-grapje.”