Nieuws/Binnenland
945333
Binnenland

Makelaar: 8600 euro per vierkante meter is ’reëel bedrag’

Zolder in Amsterdam van 23 m2: 200.000 euro

Amsterdam - Een zolderwoning van 23 vierkante meter in de Amsterdamse buurt de Pijp, die te koop stond voor 200.000 euro, is binnen drie dagen verkocht. Hoewel de makelaar niet wil zeggen wat de uiteindelijke verkoopprijs is, noemt hij de vraagprijs van 8600 euro per vierkante meter een reëel bedrag.

Het liep storm bij het appartement, dat uit één kamer bestaat en in de advertentie wordt aangeprezen als de perfecte woonruimte voor starters. Op Funda is te lezen dat je er kunt wonen als ’God in Frankrijk.’ De woning ligt aan het begin van de Albert Cuypmarkt en heeft ook een dakterras van 19 vierkante meter met een ’prachtig uitzicht hebt over de stad en het water.’

Het gaat om de bovenste verdieping van het eerste pand boven de gordijnenwinkel.

Het gaat om de bovenste verdieping van het eerste pand boven de gordijnenwinkel.

De kans is groot dat de verkoopprijs van de woning stukken hoger is dan 200.000 euro. De makelaar laat aan AT5 weten dat meerdere partijen een bod hebben uitgebracht.

Vergeleken met begin 2014 zijn de huizenprijzen in onze hoofdstad sneller gestegen dan die in de peperdure Engelse hoofdstad Londen. Vier jaar geleden was een Amsterdams huis 1,3 keer zo duur als een gemiddelde Nederlandse woning. Eind vorig jaar was Amsterdam al 1,5 keer zo duur.