Nieuws/Buitenland
945953
Buitenland

Drie jaar voor dodelijk ongeluk in Antwerpen

ANTWERPEN - De 26-jarige Nederlander Fouad El M. is in Antwerpen veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf wegens het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in 2015. Hij knalde op de Antwerpse Noordlaan met een „waanzinnige” snelheid van 169 kilometer op de auto van een Belgisch echtpaar. De twee overleefden de klap niet.

De slachtoffers, Rik Demeerleer (71) en Lydia Anthonis (67) uit Ekeren, werden uit de wagen geslingerd. De man vloog door het raam van een café. De vrouw, die de wagen bestuurde, overleed zwaar verminkt in het ziekenhuis. De brokstukken vlogen tot 200 meter ver. De snelheidsmaniak en zijn vier passagiers klommen op eigen kracht uit hun auto.

M. verklaarde dat hij na een nacht stappen zo snel mogelijk naar huis wilde. Tijdens zijn dollemansrit over de Noorderlaan, waar de maximumsnelheid 70 is, was hij al voor de crash drie keer geflitst. Op 300 meter voor het ongeluk reed hij 193. „Het gaat om totaal roekeloos rijgedrag. De beklaagde heeft ook een beperkt schuldinzicht”, aldus de rechter, die hem ook vijf jaar een rijverbod oplegde en een boete van 6.000 euro.