Nieuws/Buitenland
948675
Buitenland

Gewapende burgerwachten rond boerderij op woensdagen

Hond bijt 18 schapen dood

Archieffoto ter illustratie.

Archieffoto ter illustratie.

HENSOL - Ben Jones vreest dat het voortbestaan van zijn boerderij in Wales wordt bedreigd nu een bloeddorstige hond al 33 schapen heeft aangevallen, waarvan de meesten zijn overleden aan hun verwondingen. Gewapende mannen houden nu de wacht.

Archieffoto ter illustratie.

Archieffoto ter illustratie.

Jones denkt dat één hond verantwoordelijk is voor alle aanvallen. In juli moesten acht gewonde lammeren worden behandeld. Zes schapen werden toen doodgebeten, schrijft de BBC. Sindsdien volgden nog twee aanvallen op de boerderij in het zuiden van Wales. Alle incidenten gebeurden op woensdagen. Op die dagen wordt nu gepatrouilleerd.

Als er meer aanvallen volgen, zal Jones wellicht de boerderij moeten sluiten. De behandeling van schapen en het verliezen van de 18 dieren kostte duizenden euro’s.

„Ik ben geen hondenhater”, vertelt de boer. Sterker nog, hij heeft er zelf twee. Maar die zijn niet in staat de terreurhond te stoppen. Mocht Jones de vreemde hond zien, dan zal hij niet schromen om hem te doden. Een Schotse herdersvereniging noemt dat de ’laatste optie’. Het zou wel legaal zijn.