Nieuws/Binnenland
949439620
Binnenland

Staatssecretaris Heijnen: mogelijk ook na zomer nog minder treinen door krapte NS

Station Sloterdijk.

Station Sloterdijk.

DEN HAAG - Mogelijk rijden ook na de zomer minder treinen vanwege de personeelstekorten bij de NS, meldt staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) aan de Tweede Kamer. De vervoerder kampt met aanhoudende krapte, onder meer door hoger ziekteverzuim dan gebruikelijk.

Station Sloterdijk.

Station Sloterdijk.

Pas richting het najaar kan een definitief besluit genomen worden, omdat de NS dan meer inzicht heeft in de vacatures en de verzuimcijfers. De NS verwacht dat de krapte „langer voelbaar” zal blijven.

Heijnen vindt dit „uiteraard geen aantrekkelijk perspectief voor de reiziger, noch voor het personeel van de NS.” Maar ze benadrukt dat de krapte op de arbeidsmarkt ook geldt voor andere sectoren. Verder schrijft ze dat de NS haar heeft toegezegd de problemen voor de reizigers zoveel mogelijk te beperken.

Halverwege juni rijden er op bepaalde trajecten al minder treinen, zoals op de lijn tussen Arnhem, Schiphol en Rotterdam. Verder worden sommige treinen ingekort, zodat er maar een in plaats van twee hoofdconducteurs nodig zijn.