Nieuws/Binnenland
950147733
Binnenland

Hagenaar steelt ’uit verdriet’ grafbeelden, krijgt 150 uur taakstraf

Afbeelding ter illustratie.

Afbeelding ter illustratie.

DEN HAAG - Een 69-jarige man uit Den Haag heeft dinsdag van de rechtbank in Den Haag een taakstraf van 150 uur gekregen en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden, omdat hij in de zomer van 2020 beelden en decoraties van graven heeft gestolen. Hij deed dat uit verdriet na het verlies van twee dierbaren, verklaarde hij zelf volgens het Openbaar Ministerie nadat hij was opgepakt.

Afbeelding ter illustratie.

Afbeelding ter illustratie.

Toen de politie een aangifte binnenkreeg van een van een graf gestolen kaarsenhouder, herkenden agenten het voorwerp. Dat hadden ze kort daarvoor op het balkon van de Hagenaar zien staan. Toen de politie bij de man thuis zocht, kwamen er meer gestolen grafbeelden en decoraties tevoorschijn. De man zelf bracht een dag na zijn arrestatie nog een doos vol beeldjes naar de politie. Vijftien diefstallen zijn volgens het OM bewezen.

Een deel van de gestolen spullen is terug bij de eigenaren. Maar op het politiebureau in Loosduinen ligt nog een aantal beeldjes, lantaarns en kandelaars die nooit als gestolen zijn gemeld. De veroordeelde Hagenaar weet niet meer precies waar hij is geweest en wat hij toen heeft meegenomen. Op de website van het OM is te zien om welke spullen het gaat.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo