Nieuws/Buitenland
952439067
Buitenland

Zeker 11 doden door zinken boot met vluchtelingen voor Griekse kust

ATHENE - Zeker elf mensen zijn omgekomen doordat een boot met vluchtelingen voor de Griekse kust zonk. Dertien mensen konden uit het water worden gered.

De boot liep donderdagavond vast ten noorden van het Griekse eiland Antikythera. Ruim negentig mensen wisten op eigen kracht dat kleine eiland te bereiken, waarna ze konden worden opgepikt door de kustwacht. Onder hen waren 27 kinderen.

De autoriteiten zijn nog steeds op zoek in het water. Het is niet bekend of er nog mensen worden vermist, want de autoriteiten weten niet hoeveel mensen aan boord waren.

Tussen januari en november zijn volgens de vluchtelingenorganisatie van de VN UNHCR zeker 2500 mensen omgekomen die de Middellandse Zee probeerden over te steken om Europa te bereiken.

Vrijdag wisten reddingsorganisaties ongeveer tweehonderd vluchtelingen uit het water te redden. In het midden van de Middellandse Zee wist de boot Sea-Watch 3 van een Duitse reddingsorganisatie negentig mensen uit het water te halen. Artsen zonder Grenzen (AzG) maakte vrijdag bekend dat een team ongeveer honderd mensen uit een houten boot heeft gehaald. Het schip van AzG heeft nu 560 mensen aan boord en zoekt nog een haven om aan te meren.