Nieuws/Buitenland
954542
Buitenland

Bekentenis in moord op miljardair uit Monaco

De Poolse partner van de dochter van miljardaire Hélène Pastor heeft bekend achter de moord op die rijkste vrouw van Monaco te zitten. De Poolse zakenman Wojciech Janowski leefde samen met dochter Sylvia Pastor.

Beiden werden maandag aangehouden in het onderzoek naar de moord op de 77-jarige Monegaskische vastgoedmiljardair Hélène Pastor. Zij werd 6 mei in Nice samen met haar chauffeur doorzeefd met kogels. In totaal pakte de politie maandag 19 verdachten op in verscheidene Franse plaatsen, onder wie twee mannen die ervan worden gedacht de huurmoordenaars te zijn. Sylvia Pastor is woensdag weer vrijgelaten zonder ergens van te zijn beschuldigd.

Franse media meldden vrijdag dat Janowski eerst bezwoer niets met de moord te maken te hebben, maar donderdagavond toch bekende daar de opdracht voor te hebben gegeven. Hij heeft toen verklaard met de uitvoering van dit complot niets te maken te hebben. Janowski zou er circa 150.000 euro voor hebben uitgetrokken en de uitvoering aan zijn masseur hebben toevertrouwd.

De vader van het slachtoffer, Gildo Pastor, verwierf een vermogen met onroerend goed in Monaco en omgeving, vooral dankzij zijn handel en goede verstandhouding met de familie Grimaldi die Monaco regeert.