955623
Nieuws

Top 11

De mooiste Nederlandse stranden

Voor mooie stranden en een relaxt strandleven hoef je helemaal niet ver weg. Nederland heeft een 250 kilometer lange, unieke kustlijn met schone en veilige stranden omgeven door fraaie duingebieden met bijzondere flora en fauna. Elk strand heeft zijn eigen karakter en charme. Hier een top 11.

Schiermonnikoog

Het Noordzeestrand van Schiermonnikoog behoort tot de breedste van Europa. Het is verrassend genoeg ook groen, met veel kleine duinen die begroeid zijn met verschillende planten. Denk aan biestarwegras en helmgras. Ga heerlijk uitwaaien en uitrusten met een boek, maak een strandwandeling, doe strandspelletjes, bouw een zandkasteel of ga actief 'schatzoeken' en boek een sessie met een echte strandjutter.

 

 

Ameland

Hier wachten de plaatsen Hollum, Ballum, Nes en Buren op je met een 27 kilometer lang zandstrand langs de hele kustlijn. Kies een strandovergang en de strandpret kan beginnen. Zoals die bij strandovergang Hollum. Met een fraai uitzicht op buureiland Terschelling en strandpaviljoen The Sunset. Voor gegarandeerd fantastische zonsondergangen en lange luie zomerdagen.

 

 

Terschelling

Dit geweldig leuke Waddeneiland heeft zo’n 30 kilometer schoon zandstrand waar je altijd wel een plekje voor jezelf vindt. Er zijn meerdere strandovergangen vanuit de duinen. Midsland aan Zee heeft een mooi breed strand, een gezellig strandpaviljoen en - hoewel een fiets een beter vervoermiddel is - goede parkeermogelijkheden. Het strand bij Formerum is ook een aanrader.

 

 

Vlieland

Vlieland is een intiem Waddeneiland met een rustig karakter. Het heeft een dorp, veel ruige duinen en bosgebieden. De stranden zijn uitgestrekt, schoon en rustig. Genoeg plek voor strandpaviljoens, maar Vlieland heeft er maar één: het Badhuys. Ontdek ook vooral de gigantische zandvlakte Vliehors met de Vliehors Expres. Hier waan je je even in de Sahara. Je vindt hier verder zeehonden, drinkt een juttersbitter en bezoekt het reddingshuisje.

 

 

Texel

Texel kent tientallen mooie stranden. Te bereiken op de fiets op met de auto. De stranden bij Paal 9, 12, 15, 17, 20, 21, 28 en 33 beschikken over ruime parkeerterreinen. Wie echt stilte en rust wil, gaat naar het meest zuidelijke puntje van het eiland. Tot paal 9 heerst hier rust en is het de natuur die de boventoon voert. Dat geldt ook voor Paal 22 tot 27 ter hoogte van natuurgebieden de Muy en de Slufter. Veel vertier en bezoekers op de stranden bij De Koog.

 

 

Bergen aan Zee 

Zonnen, zwemmen, kiten, surfen, een strandwandeling maken, in het gemoedelijke Bergen aan Zee kan het allemaal. Bergen aan Zee heeft een breed 3 kilometer lang, schoon zandstrand.

 

 

Wassenaar

Het 8 kilometer lange strand bij Wassenaar staat bekend als Wassenaarseslag. Het heeft een uitgestrekt, ruig duingebied rondom om heerlijk te fietsen, wandelen, hard te lopen en de hond uit te laten. Met slechts een handvol strandpaviljoens is het hier relatief rustig. Geniet van een lekkere lunch bij een van de strandpalvioens, terwijl de kinderen spelen in het zand.

 

 

Kijkduin, Den Haag

Mooi, rustig duingebied met kilometers lange stranden en schelpenfietspaadjes door de duinen. Fiets door de duinen om af en toe te stoppen bij de bunkers van de Atlantik Wall, een verdedigingslinie van 2685 km uit de Tweede Wereldoorlog.

 

 

Vlissingen

Combineer stad met strand en een fiks aantal zonuren en je krijgt de stranden bij Vlissingen. De Boulevard, het Badstrand en het Nollestrand. Het Badstrand en het Nollestrand zijn in het bezit van de blauwe vlag. Het Nollestrand is leuk vanwege de slaapstrandhuisjes waar je kunt overnachten.

 

 

Zoutelande

Fraai strand met een lengte van 5 kilometer dat in het bezit is van een blauwe vlag. Dat betekent dat het er schoon en hygiënisch is en er veel faciliteiten zijn voor een strandbezoek. Zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Als bonus: veel zon. Nog altijd scoort Zeeland en ook Zoutelande hoog in de zonurenstatistieken.

 

 

Cadzand

De zuidelijkste badplaats van Nederland is Cadzand. Het bezit een 11 kilometer lang zandstrand omgeven door duinen. Dit deel van de Zeeuwse kust staat bekend om z’n slikken, schorren en oude polders die tezamen fraaie natuurgebieden vormen. Zoals Het Zwin en de Verdronken Zwarte Polder.  De Zwingeul is vooral onder kinderen populair vanwege de vele haaientanden die er worden gevonden.

 

 

En check deze lijstjes voor andere prachtige stranden verderweg:

Verrassende Duitse stranden

Spanjes beste playa's

De mooiste Portugese stranden

Thaise Toppers

Mooiste stranden van Brazilië

Bron: Skyscanner