Nieuws
956480
Nieuws

'Plezierbelasting' voor Walibi

De Flevolandse gemeente Dronten overweegt het invoeren van 'plezierbelasting'. Daardoor dreigen bezoekers van pretpark Walibi Holland binnenkort meer te moeten betalen voor hun toegangskaartje.

De PvdA in de gemeenteraad pleit al jaren voor het invoeren van deze belasting, die gebruikt zou moeten worden voor het verbeteren van de infrastructuur in de gemeente. Na het aannemen van een motie van de sociaal-democraten, die liever spreken over 'vermakelijksretributie', gaat het college van burgemeesters en wethouders onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor het heffen van de belasting.

Jaarlijks brengen ruim een miljoen toeristen een bezoek aan Dronten, waarvan het overgrote deel aan Walibi en het nabijgelegen evenemententerrein waar bijvoorbeeld muziekfestival Lowlands wordt gehouden.

In de Drentse gemeente Coevorden kon een gelijkwaardig plan voor plezierbelasting onlangs nog rekenen op boze reacties van dagattracties als een openluchtmuseum en Plopsaland. Walibi heeft zelf nog geen standpunt ingenomen over de kwestie, laat woordvoerder Marc Antonioli weten.