Nieuws
956801
Nieuws

Voor het eerst bitcoins pinnen in Nederland

Wie bitcoin, de digitale munteenheid, niet via internet wil kopen, kan sinds vandaag in Den Haag terecht. Dan treedt de eerste bitcoinpinautomaat van Nederland in werking.

De automaat maakt deel uit van het project Bitcoin Boulevard in Den Haag. Sinds vanmiddag accepteren tien horecabedrijven op de Haagse Avenue Culinaire de digitale munt bitcoin. Het project werdom 17:57 uur, het begin van de lente, geopend door de Haagse nachtburgemeester.

Wie nog geen bitcoin heeft, kan deze via deze automaat omwisselen. Geïnteresseerden kunnen eurobiljetten in de automaat invoeren, die vervolgens het equivalent van het bedrag in bitcoin op een 'digitale portemonnee' bijschrijft.

Het apparaat komt uit Zwitserland. Lid van de organisatie Henk van Tijen: "Het enthousiasme is fantastisch. Een team van het Zwitserse Bitcoin Suisse komt speciaal helemaal naar de Bierkade om de automaat te installeren!" Eerste pinautomaat Het Bitcoin Boulevard-project duurt twee maanden, al is het de ondernemers daarna uiteraard ook vrij om bitcoin te blijven accepteren.