Nieuws/Binnenland
957831
Binnenland

Korte tijd brand in centrum Leeuwarden

In de binnenstad van Leeuwarden heeft woensdagmiddag kort een felle uitslaande brand gewoed. Die ging gepaard met zo veel rook dat de brandweer via NL-alert mensen waarschuwde om ramen en deuren dicht te houden. Er zijn volgens de brandweer „zeer waarschijnlijk” geen gewonden gevallen.

De brand brak even na het middaguur uit in een onbewoonde woning boven een horecagelegenheid aan het Ruiterskwartier. De brandweer rukte met veel materieel uit en had het vuur na ruim een uur onder controle. Een deel van de straat is enkele uren afgesloten geweest om de hulpdiensten ruim baan te geven.

Uit voorzorg werden de naastgelegen panden ontruimd. Na inspectie door de gemeente Leeuwarden bleek dat die geen schade hebben opgelopen. De bewoners kunnen weer terug naar hun woningen. Het pand waar de brand woedde, blijft voorlopig gesloten vanwege onderzoek naar de oorzaak. De technische recherche kan daar door de hitte nog niet naar binnen.

Ook in oktober vorig jaar woedde in het centrum van de stad een enorme brand. 15 appartementen gingen toen in vlammen op, een bewoner kwam om het leven.