95785
Binnenland

Lichaam Jolanda nog spoorloos

GRONINGEN - De zoekactie naar resten van het lichaam van de in 1998 verdwenen Groningse vrouw Jolanda Meijer heeft nog niets opgeleverd. Sinds woensdagochtend vroeg speuren politie en medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut bij Muntendam in de grond naar haar lichaam.

De hoop was groot na een vrij concrete tip over de mogelijke locatie van de lichaamsresten. De straatprostituee Meijer zou nadat ze vermoord was, onder een hoogspanningsmast bij het Oost-Groningse Muntendam zijn begraven. Inmiddels is tot op een meter diepte de grond afgegraven. Maar net als bij eerdere zoekacties is niets gevonden. Tot dusver tenminste.

De politie is nog niet gestopt met graven en zoeken. Woensdagmiddag gaat de specialisten verder met graven. Er zijn stukken grond die niet onderzocht zijn. De politie gaat er vanuit dat Meijer in 1998 is vermoord. De coldcase-zaak tart de recherche van Noord-Nederland al bijna twee decennia.

Groningen werd in de jaren negentig geteisterd door een serie prostitutiemoorden. Met de arestatie van seriemoordenaar Willem van E. in 2001 konden drie moorden weg worden gestreept. De moord op Meijer is nog steeds een groot mysterie.

Onze verslaggever Mick van Wely is woensdag bij de graafactie aanwezig.