Nieuws/Binnenland
957855
Binnenland

Meubelmaker

Passie voor mooie dingen

Hij heeft een passie voor mooie dingen en doet zijn naam eer aan. Peter Hamers heeft altijd van dingen creëren gehouden. Daarnaast vindt hij het fijn om met zijn handen in de weer te zijn.

"Als je dan ook nog eens wat moois maakt, wat wil je dan nog meer." Na zijn middelbare school heeft hij een tijdje bij een parketgroothandel gewerkt. Aanvankelijk als magazijnmedewerker, maar al snel werd hij manusje-van-alles en bij de inkoop betrokken. Daar is zijn voorkeur voor hout en het idee om meubelmaker te worden ontstaan.

Peter maakt voornamelijk kasten in strakke moderne stijl. "Bij kasten moet je heel ruim denken trouwens. Boekenkasten, inloopkasten, badkamermeubels et cetera. Maar een keuken is in feite ook een verzameling kasten, weliswaar een stuk uitgebreider dan vier planken, maar toch." Volgens hem kan een meubelmaker niet alleen advies, maar veel belangrijker, een product op maat leveren.

 

Unieke stukken

"Zo past het precies op de plek die de klant voor ogen heeft. Ook kan vanaf het begin van het proces de meubelmaker zowel de ideeën van de klant, als zijn eigen ideeën verwerken in een uniek ontwerp. Die unieke touch geeft de klant een meubelstuk dat volledig bij hem of haar past. Daarnaast is het voordeel dat de kwaliteit over het algemeen hoger ligt dan een fabrieksproduct."

De meeste mensen denken bij een meubelmaker aan hout. Maar stel dat iemand een hoogglans kast wil? "Geen probleem. Ik werk met een uitgebreid scala aan materialen, waaronder uiteraard hout, maar ook diverse soorten kunststoffen en plaatmaterialen. Als een klant bijvoorbeeld een hoogglans meubel wil, laat ik de kast door een professionele meubelspuiter in de juiste kleur spuiten. Ook rvs en stoffering besteed ik uit aan andere vakmensen. Ieder zijn vak." Zijn leukste project was de verbouwing van een oud winkelpand in het centrum van Amsterdam.

 

Van eigen hand

"Dat is verbouwd tot woonruimte. Eén gehele wand is over twee verdiepingen met eikenhouten panelen bekleed, waarin allerlei onderdelen verwerkt zitten. Zoals de keuken op de begane grond. In het souterrain de deur naar het toilet, de douchecabine en een badkamerkast. Zo ontstaat één groot meubel. De rest van het interieur is in wit en grijs uitgevoerd, waardoor het eiken een warme, maar toch moderne uitstraling heeft." Thuis staan ook aardig wat meubeltjes van eigen hand.

"Een televisiekast, een eettafel, een stoel en een bed. En een aantal kleinere meubeltjes. Veel van mijn werkstukken zijn uit mijn periode aan het Hout- en Meubileringscollege. Zo nu en dan maak ik ook wel eens een nieuw meubelstuk voor in huis, maar meestal heb ik het te druk met de meubels voor mijn klanten."

Kijk voor meer informatie op: hamersmeubel-interieur.nl