Nieuws
957866
Nieuws

Werknemer 'spijbelt' voor WK

Om op tijd thuis te zijn voor het duel tussen Oranje en Australië werkt een op de zes werknemers vandaag korter en zij nemen niet officieel vrij. Wat deze werknemers betreft is dat geen probleem, want het WK zou weinig invloed hebben op de eigen werkprestaties.

Een klein deel (6 procent) werkt vandaag juist langer, in de horeca bijvoorbeeld. Driekwart van de respondenten (76 procent) werkt gewoon de volle dag.

Als 13 procent van de werknemers vandaag inderdaad eerder naar huis gaat zonder vrij te nemen, noch de verloren uren te compenseren, kost dat werkgevers in totaal zo’n 15 miljoen euro aan loonkosten. Dit blijkt uit de ING Vraag van Vandaag van afgelopen week onder 50.800 respondenten.

Hoewel bijna alle werknemers (89 procent) ervan overtuigd zijn dat het WK geen invloed heeft op de eigen prestaties, denk 22 procent dat dit bij anderen wél het geval is. Slechts 7 procent van de respondenten denkt dat hij of zij minder productief zal zijn, 4 procent denkt door het WK juist beter te presteren.