Nieuws
957881
Nieuws

Peugeot frist 508 op

Peugeot vond het tijd om de 508 een facelift te geven. De hele range krijgt een vernieuwd uiterlijk dat te herkennen is aan de nieuwe grille.

De 508 krijgt een nieuw gezicht, waarbij de aangepaste grille het meest in het oog springt. Deze staat verticaler en is in het midden voorzien van de bekende leeuw. Na de 508 zal de prominente grille in de toekomst ook andere Peugeots sieren. De nieuwe koplampen zijn voorzien van veel led'jes. Zowel de dagrijverlichting, de richtingaanwijzers en de mistlampen zijn van led'jes voorzien. De voorzijde loopt door in een aangepaste motorkap, die iets vlakker is geworden. Aan de achterkant vinden we de kenmerkende achterlichten, die nu een meer horizontale vorm kregen.

Interieur

Aan de binnenzijde kijkt de bestuurder uit op een nieuw 7 inch touchscreen in het dashboard. Hierdoor kon Peugeot een aantal knoppen op de middenconsole weglaten en een nieuwe, afsluitbare opbergruimte creëren. Het touchscreen fungeert ook als beeldscherm voor de nieuwe achteruitrijcamera. Ook aan de veiligheid is gedacht, want de 508 beschikt tegenwoordig over dodehoekdetectie.

Motoren

De vernieuwde 508 profiteert als eerste Peugeot van de nieuwe Euro 6-motor: de 1.6 THP 165 Stop&Start. Deze 165 pk sterke krachtbron wordt gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak of een nieuwe automaat. In beide gevallen gaat het schakelen via zes verzetten.

Diesels

Voor de dieselrijders is er een 2.0 BlueHDi met 150 pk of een 2.0 BlueHDi met 180 pk. Echt zuinig rijden kan natuurlijk ook nog met de HYbrid4 hybrideaandrijving. Hierbij wordt nog steeds een 2.0 liter HDi-motor met 163 pk gecombineerd met een elektromotor met 37 pk.

September

In september zullen de eerste vernieuwde 508's bij de Nederlandse dealers verschijnen. Voor die tijd zal Peugeot nog bekendmaken welke motoren onze dealers zullen aanbieden en wat het prijskaartje van het gefacelifte model zal worden.

370.000

Sinds het marktdebuut in 2011 heeft Peugeot wereldwijd al bijna 370.000 exemplaren van de 508 verkocht. Hiervan rolden er ruim 20.000 exemplaren uit Nederlandse showrooms. De 508 wordt in Frankrijk en China gebouwd. China is dan ook een belangrijke markt, want 36 procent van de Peugeots vindt daar een eigenaar.