Nieuws
957884
Nieuws

Facebook lanceert Slingshot

Een week na het per ongeluk lanceren van de Slingshot app, heeft Facebook de foto-berichten app officieel gelanceerd. Met de app is het mogelijk foto’s inclusief teksten naar vrienden te sturen. De foto’s verdwijnen zodra deze bekeken zijn.

Berichten, foto’s en video’s die via de app worden verstuurd, krijgen ontvangers niet zo maar te zien. De berichten worden pas zichtbaar als de ontvanger iets terugstuurt. “Met Slingshot wilde Facebook een app ontwikkelen waarin iedereen zijn creatieve bijdrage levert en niemand aan de zijlijn blijft staan”, aldus het sociale netwerk.

“Foto's en video’s die achteraf verwijderd worden zijn vaak expressiever, minder bewerkt en spontaner. Mensen kunnen met dit soort apps contact met elkaar hebben zoals ze dat in het dagelijks leven ook doen.” Gebruikers kunnen via Slingshot een foto of video maken en daar vervolgens kleur of tekst aan toevoegen.  

Om Slingshot te gebruiken is een Facebook account niet vereist. Gebruikers kunnen toegang krijgen met hun mobiele telefoonnummer en vervolgens berichten sturen aan mensen uit hun contactlijst. Mensen die wel een Facebookaccount hebben kunnen zowel mensen uit hun contactenlijst als Facebookvrienden bereiken via de app.

Slingshot is momenteel alleen beschikbaar voor iOS en Android gebruikers uit de VS.