Nieuws
957899
Nieuws

Amerikaanse hotels misleiden met prijs

Reizigers die naar Amerika gaan moeten rekening houden met hoteltoeslagen die kunnen oplopen tot wel 35 euro per nacht.

Steeds meer Amerikaanse hotels adverteren met stuntprijzen. Maar dat er toeslagen worden gerekend voor bijvoorbeeld het gebruik van wifi en het zwembad wordt later pas bekendgemaakt. Geen behoefte aan internet en al helemaal geen zin om baantjes te trekken? Dat is dan jammer. Betalen is verplicht.

Economische crisis

De toeslagen werden in Las Vegas al in 2009 in het leven geroepen als gevolg van de economische crisis. Inmiddels zijn ze overgewaaid naar toeristische bestemmingen als Puerto Rico en Florida. Om een paar voorbeelden te noemen: The Clarion Inn & Suites in Orlando rekent een dagelijkse toeslag van 2,50 euro. Maar dat is niets vergeleken met het St Regis Bahia Beach Resort in Puerto Rico, waar hotelgasten naast de kamerprijs nog eens 43 euro per nacht extra moeten betalen. En dat alleen maar om gebruik te mogen maken van de hotelfaciliteiten. Heel soms krijgen ze nog een 'extraatje', denk aan een kopje koffie of een fles water.

De Amerikaanse organisatie Federal Trade Commission, die zich inzet voor de bescherming van consumenten, heeft al veel klachten binnengekregen. "En terecht. Veel hotelprijzen zijn behoorlijk misleidend", aldus directeur Kevin Mitchell.

Bron: Telegraph.co.uk