Nieuws
957909
Nieuws

Europese Commissie: ‘5G-technologie belangrijk voor auto-industrie’

Na 4G-internettechnologie kan Europa zich tussen 2020 en 2030 verheugen op de komst van 5G. Dat wordt niet alleen veel sneller, maar biedt ook veel voordelen voor de auto-industrie. De Europese Commissie ziet met name voordelen op het gebied van car-to-car-communicatie om eventueel ongelukken te voorkomen.

Van 6 minuten naar 6 seconden

De verschillen tussen 4G en 5G zijn groot. Met 4G kun je 1 uur HD-film in 6 minuten laden. Met 5G is 60 minuten HD-film laden al na 6 seconden een feit. Zaken als dataopslag maar ook het versturen van digitale informatie zal hierdoor sneller gaan dan ooit. Met name de auto-industrie zal hiervan profiteren. Want auto’s uitgerust met een internetverbinding kunnen zo veel sneller met elkaar communiceren en op die manier bijvoorbeeld ongelukken vermijden.

Botsing voorkomen

“5G zal car-to-car-communicatie veel betrouwbaarder maken. Het is enorm snel, maar ook stabiel. De technologie kan ervoor zorgen dat een botsing tussen twee auto’s wordt voorkomen door automatische communicatieprotocollen”, zegt Ryan Heath, woordvoerder van de Europese Commissie.

BMW

Wanneer we de 5G-technologie kunnen verwachten in de auto-industrie is nog moeilijk te zeggen. “We moeten toegeven dat het uitzetten van de technologie op grote schaal niet morgen zal gebeuren, maar 5G wordt momenteel wel uitgewerkt onder de naam ‘project Métis’.” Onder andere BMW is partner van dit project.