Nieuws/Binnenland
957916
Binnenland

'Plan voor homowijk bij Tilburg'

Onder de naam Gay Village wil projectontwikkelaar Blauwhoed bij Tilburg een wijkje realiseren exclusief voor homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.

Dat schrijft het Brabants Dagblad woensdag. De projectontwikkelaar zou een overeenkomst met de provincie Noord-Brabant hebben gesloten over het MOB-complex aan de noordkant van Tilburg, dat recent in beeld was voor de shopping mall. Onderzoek moet uitwijzen of er voldoende belangstelling is. Homoseksuelen zouden vooralsnog niet staan te springen om een plekje te reserveren in de wijk. De projectontwikkelaar was woensdagochtend niet bereikbaar voor commentaar. Ook meldt het bedrijf niets op internet.

Op het volledig omheinde terrein kunnen homo's en transgenders gegarandeerd veilig wonen, is de gedachte achter Gay Village, zo schrijft Brabants Dagblad. 'Het plan is een reactie op toenemend geweld en pesterijen tegen homo's en lesbiennes'. Blauwhoed zou zich onder meer baseren op CBS-onderzoek van vorig jaar, waaruit bleek dat 22 procent van de homoseksuele mannen zich soms onveilig voelt in eigen buurt.

COC: geen oplossing

Aparte wijken zijn geen oplossing voor de veiligheidsproblemen van lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders (LHBT’s). Dat is de reactie van COC Nederland op de plannen om in Tilburg een omheinde ‘gay village’ te realiseren. ‘Dit is niet de kant die we opmoeten om de veiligheidsproblemen van LHBT’s op te lossen,’ reageert Tanja Ineke (voorzitter COC Nederland).