Nieuws
957929
Nieuws

AMSTERDAM

Waternet controleert Amsterdamse boten

Waternet controleert dit jaar alle boten die in Amsterdam liggen afgemeerd extra streng op de aanwezigheid van een havengeldvignet voor 2014. Bootbezitters uit de hoofdstad zijn gewaarschuwd.

In het vignet zit een chip waardoor het mogelijk is om alle boten in Amsterdam sneller te controleren. Na betaling van binnenhavengeld wordt het vignet door Waternet geactiveerd. Op boten die het binnenhavengeld (nog) niet hebben  voldaan wordt aangekondigd dat de boot binnen enkele dagen zal worden weggesleept. Ook verkeerd aangemeerde boten en boten worden naar het botendepot gebracht. Boten zonder drijfvermogen (wrakken) worden vernietigd.

Behalve het havengeld worden ook wegsleepkosten (€182) en bewaargeld (€ 0,90 per strekkende meter) in rekening gebracht. Dit kan oplopen tot vele honderden euro’s en kan alleen met pin worden voldaan.

Het is daarom verstandig om het havengeld op tijd te voldoen en regelmatig te controleren of de boot niet gezonken is. Plak het vignet goed zichtbaar op de achterzijde van de boot en zorg dat het niet door het dekzeil wordt afgedekt.