Nieuws/Buitenland
957945
Buitenland

Belg overleden na WK-feestje

Een Belgische supporter is overleden door een val van een hoog standbeeld in Brussel. De man, een veertiger uit de Brusselse gemeente Anderlecht met de Marokkaanse nationaliteit, was na de wedstrijd tussen België en Algerije op een van de metershoge stenen leeuwen aan de voet van de Beurs in de Belgische hoofdstad geklommen. Toen hij met de Belgische vlag zwaaide, viel hij van het beeld af.

Met levensbedreigende verwondingen werd hij naar het ziekenhuis gebracht waar hij later overleed, bevestigde de politie aan Brusselse media woensdag. De politie waarschuwt fans om niet meer op monumenten of in bomen te klimmen. „Want daarmee brengen ze zichzelf en andermans leven in gevaar”, aldus een woordvoerder. De dood van de man is in de ogen van het Openbaar Ministerie een ongeval.

Het beursgebouw in het centrum van de stad is de traditionele ontmoetingsplaats voor voetbalfans na de wedstrijden. De politie had het plein voor de Beurs dinsdagavond ontruimd vanwege de grote toeloop van supporters die de Belgische overwinning kwamen vieren.

De feestvreugde over de zwaarbevochten overwinning van de Rode Duivels was in Brussel in ieder geval groot. Toeterende auto's reden door de straten en fans vierden op de pleinen en straten een feestje. Het is voor het eerst sinds 2002 dat België weer deelneemt aan een WK.

In de nasleep van de wedstrijd kwam het wel tot incidenten in onder meer Stabroek. Daar moest de brandweer fans van een kerktoren halen.