Nieuws
957968
Nieuws

Design Mercedes-Benz CLS opgepoetst

De CLS van Mercedes-Benz was wat betreft design iets verouderd ten opzichte van het bijna geheel nieuwe modellenprogramma. Nu het ontwerp van de CLS Coupé en de CLS Shooting Brake is opgepoetst, kunnen ze er weer een paar jaar tegenaan.

Het meest opvallende detail van de facelift is het nieuwe front met een forse, prominente diamond radiator grille, een bumper met grotere luchtinlaten en de zogeheten multibeam-koplampen met led-techniek. De wijzigingen achteraan beperken zich tot een andere achterbumper en iets donkere achterlichten.

Multibeam

De multibeam-lampen passen hun lichtstraal tot wel 100 keer per seconden aan, zodat zoveel mogelijk van de weg wordt verlicht zonder dat de auto de tegenliggers verblindt. De verlichting draait tevens mee in de bochten en let daarbij niet alleen op stuurbewegingen, maar kijkt tevens naar het navigatiesysteem. Deze multibeam-units zijn overigens een optie. Standaard heeft een CLS reguliere koplampen met led-verlichting.

Veiligheidssystemen

Op het gebied van veiligheid krijgt de CLS een aantal nieuwe systemen. Of beter gezegd: bestaande systemen die al op eerder gepresenteerde Mercedes-Benz-modellen zijn geïnstalleerd. Denk bijvoorbeeld aan een verbeterde versie van het zogeheten Collision Prevention Assist Plus dat helpt remmen tijdens de dreiging van een kop- of staartbotsing. Andere systemen zijn voetgangersherkenning, blindehoekdetectie, rijbaanhulp, verkeersbordenherkenning, parkeerhulp en een 360° camera voor beter zicht rondom. In het interieur plaatst Mercedes-Benz voortaan een vrijstaand 20,3 centimeter groot touchscreen.

9G-Tronic

Ook nieuw is de komst van de 9G-Tronic transmissie. Deze negentraps versnellingsbak wordt geleverd in combinatie met de CLS 220 BlueTec (170 pk/400 Nm), CLS 250 BlueTec (204 pk/500 Nm), CLS 350 BlueTec (258 pk/620 Nm) en CLS 500 (408 pk/600 Nm). De CLS 400 heeft een 3,5 liter V6 met 333 pk en 480 Nm. Respectievelijk 26 pk en 110 Nm meer dan voorheen. Het topmodel van het CLS-programma wordt gevormd door de CLS 65 AMG met een 5,5 liter V8 biturbomotor. Goed voor 557 pk en 720 Nm, of 585 pk en 800 Nm voor de S-versies.

September

De nieuwe CLS beleeft zijn debuut tijdens het Goodwood Festival of Speed dat van 26 tot en met 29 juni plaatsvindt. De auto komt 27 september op de Nederlandse markt.