Nieuws
957972
Nieuws

Virtueel een middelvinger opsteken

Een afbeelding zegt vaak meer dan woorden. Vandaar ook dat smileys en andere icoontjes veel gebruik worden op de smartphone. Helaas is het aanbod beperkt, maar daar komt binnenkort verandering in.

Het Unicode Consortium heeft 250 nieuwe emoji bedacht die binnenkort zullen verschijnen op iOS en Android toestellen. Hoe de nieuwe icoontjes er precies uit gaan zien, is nog niet bekend, wel is er een lijst met omschrijvingen gepubliceerd.

Een van de nieuwe icoontjes betreft een gedraaide hand met een opgestoken middelvinger, andere zijn minder grof zoals een strand met parasol, de zon achter de wolken, een Keltisch kruis, hete peper en een chipmunk.

Hoe de icoontjes er precies uitgaan zien hangt af van het besturingssysteem van de gebruiker. Makers van deze systemen moeten de symbolen aan de hand van de beschrijving zelf ontwerpen en implementeren. Het is daarom ook nog niet bekend wanneer de nieuwe symbolen zullen verschijnen.

Met name Apple zal er echter haast achter zetten, omdat het al eerder bij het Unicode Consortium gepleit heeft voor meer diversiteit in het emoji aanbod.