Nieuws/Buitenland
958004
Buitenland

Weer executie VS met injectie

In de Amerikaanse staat Georgia is dinsdagavond (plaatselijke tijd) een veroordeelde moordenaar geëxecuteerd met een dodelijke injectie. Een uur later vond in de staat Missouri ook een dergelijke executie plaats. Het waren de eerste doodstraffen die op die manier werden uitgevoerd sinds de rampzalig verlopen executie in april in Oklahoma.

Toen zou de 38-jarige Clayton Lockett een dodelijke injectie krijgen. Hij was bewusteloos verklaard waarna hij de dodelijke dosis zou krijgen. Maar hij begon hevig te kronkelen, naar adem te happen en te mompelen. Gevangenispersoneel zette de executie stop, maar Lockett stierf aan een hartaanval.

In Georgia werd de 58-jarige Marcus Wellons ter dood gebracht met een dodelijke injectie waarvan de inhoud geheim is, aldus Amerikaanse media woensdag. Hij was ter dood veroordeeld voor de verkrachting van en moord op een tiener in 1989.

Kort na de dood van Wellons werd in Missouri het doodvonnis over de 46-jarige John Winfield voltrokken. Hij was veroordeeld voor onder andere de moord op twee vrouwen in 1996.