Nieuws/Binnenland
958008
Binnenland

'Clubhuis Angels in pand Joep J.'

De Limburgse tak van de Hells Angels wil zich gaan vestigen in een voormalig café aan de Markt in Kerkrade. Dat heeft een woordvoerder van de motorbende tegenover De Telegraaf bevestigd. Het pand zou eigendom zijn van de bekende huisjesmelker Joep J., tegen wie een hoger beroepszaak loopt wegens grootschalige vastgoedfraude.

Een dertigtal leden van de Angels kwam gisteravond bij elkaar in de op dit moment gesloten kroeg, voorheen Navarro, die middenin het stadscentrum ligt. ,,Deze mogelijkheid werd ons geboden en wordt ons nieuwe clubhuis, de komende tijd zullen we een en ander gaan verbouwen en opknappen. Het pand is van Joep J., van hem hebben we het dan ook gehuurd", aldus de zegsman van de Angels.

Deze stap van de bekende motorclub is opvallend omdat Kerkrade vorige week verscherpt toezicht instelde op de Markt. Er is sindsdien sprake van camerabewaking om het plein in de gaten te houden. Verder controleert de politie extra.

De gemeente, horecaondernemers op de Markt en bezoekers maken namelijk zich ernstige zorgen over de Hells Angels. Leden van de motorclub hebben volgens de opsporingsdiensten de laatste tijd diverse keren voor overlast gezorgd. Er zijn vernielingen aangericht en mensen zijn geïntimideerd.

De Hells Angels wilden eerder dit jaar ook al een clubhuis elders in Kerkrade openen. Burgemeester Jos Som stak daar toen een stokje voor. Een en ander leidde tot het aanrichten van vernielingen bij café Suus - eigendom van Suze Som, de dochter van de Kerkraadse burgervader.

Meer hierover vrijdag in De Telegraaf.