Nieuws/Binnenland
958281
Binnenland

Financieel adviseur Havensteder op non-actief

De Rotterdamse woningcorporatie Havensteder heeft een financieel adviseur op non-actief gezet. Aanleiding zijn uitspraken van kasbeheerder van Vestia Marcel de V. tijdens de verhoren maandag door de Parlementaire Enquêtecommissie Woningcorporaties. De medewerker van Havensteder zou als adviseur bij de voormalige woningcorporatie PWS Rotterdam geld van banken hebben aangenomen voor het afnemen van derivaten, risicovolle financiële producten.

Een woordvoerder van Havensteder, een corporatie die in 2011 ontstond uit een fusie tussen PWS Rotterdam en Com.wonen, zegt dat er een vooronderzoek wordt gedaan naar zijn handelen destijds: „De reden voor het onderzoek is de verklaring onder ede van De Vries. Hij zou hebben gehoord dat de financieel adviseur destijds geld heeft aangenomen van derden voor het afnemen van derivaten.”

Op de website van Havensteder stelt de directie dat ze de uitspraken „gedaan onder ede” zeer serieus neemt. „Daarom starten wij per direct een integriteitsonderzoek door onafhankelijk bureau Integis. De betreffende medewerker is hangende het onderzoek, onmiddellijk op non-actief gezet”, aldus de directie.