Nieuws/Binnenland
958418
Binnenland

Homostel belaagd in Amsterdam

Vier mannen hebben zaterdagavond een homostel belaagd op de Prinsengracht in Amsterdam. Bij een 25-jarige man werden drie piercings uit zijn oor geslagen. Hij kon tijdelijk niets meer horen met dat oor.

Het stel liep met de armen om elkaar heen geslagen op ter hoogte van de Raamstraat toen vier mannen hen uitscholden. Slachtoffer Ronald tegenover Het Parool: "Ik zei nog: 'Dank je wel', wat een aardig compliment'. Niet eens: 'Hou je bek!'" Maar een van de mannen kwam dreigend op hem af. Het slachtoffer werd vol op de zijkant van zijn gezicht geraakt. Zo hard dat zijn drie piercings uit zijn oor werden geslagen. Ronald viel op de grond en kreeg nog eens twee trappen, waarna de dader met zijn drie vrienden vluchtte.

Het gaat volgens het stel om vier twintigers met een lichtgetinte huidskleur. De verwondingen van het slachtoffer bleken in het ziekenhuis mee te vallen. Zijn gehoor is gisteren teruggekomen. De man heeft aangifte gedaan. Ronald: "Hij had me nog tien trappen kunnen geven. Het moest er vroeg of laat een keer van komen. Ik hoor de laatste tijd zo vaak van vrienden dat zij een mep hebben gekregen in de stad."