Nieuws/Binnenland
958835
Binnenland

NATIONALE SLOEPENSHOW

Veel Noviteiten op Sloepenshow

In de komende weken staat Nederland bol van de watersportactiviteiten. Naast zeilwedstrijden, zoals de Deltaweek en de Ronde om Texel zijn er ook gezellige publieksevenementen zoals de Aaltjesdagen in Harderwijk en Vlaggetjesdag in Scheveningen. Ook kan in Lelystad op 21 en 22 juni de Nationale Sloepenshow worden bezocht.

De Nationale Sloepenshow 2014 biedt dit jaar nog meer noviteiten dan de 13 voorgaande edities. In de Bataviahaven van Lelystad wordt een record aantal sloepen en tenders voor het eerst aan het publiek gepresenteerd.

Zo toont Damarin uit Gouda haar nieuwe 732-Xtender aan het grote publiek. Binnenkort zal dit model in de Vaarkrant uitgebreid worden beschreven. Opvallend is de Arviro, een op zonne-energie varende elektrische trailerbare aluminium boot. Ook de Petit Bateau van CoCo Yachts is als aluminium ruimteboot de moeite van het bekijken waard.

Daarnaast zijn de Waterspoor 711 Open en de Enkhuizensloep 500 te zien. Dit zijn voorbeelden van succesvolle modellen die in een nieuw jasje zijn gestoken. De Primeur 700 is door Hellas eerder op een ‘droge’ beurs getoond, maar kan nu voor het eerst ook varend worden uitgeprobeerd.

Aan de steigers zijn ook dit jaar weer alle bekende merken sloepen en tenders aanwezig. Zo laat Interboat vol trots de bezoekers proefvaren in de Interboat Neo S-Line die dit jaar “Hiswa Motorboot van het Jaar 2014” werd.

Aquatec toont onder andere de succesvolle Antaris 55 en Menken Maritiem neemt de bekende Newport Bass mee. Andere bekende modellen zijn de Stormer Tugboat, de Smalland Tempo, de Cooper 800, de Seafury 700 en PTS 26 van Statement Marine. Prins Watersport komt met liefst vijf Corsiva sloepen en tenders naar Lelystad. Uniek voor een botenshow is dat geïnteresseerde bezoekers met de tentoongestelde boten kunnen proefvaren. Op het buitenwater kan dat zelfs zonder snelheidsbeperking.

Op de kade wordt de maritieme markt gehouden. Daar is een selectie van slimme en nieuwe nautische producten te vinden. Zoals de “Fastbinder”, een voorziening om snel en zonder knoop een lus in een lijn te maken. Interessant is ook de Devi Comfort elektrische buitenboordmotor die er uitziet als een ‘gewone’ buitenboordmotor.

Dit jaar wordt de Nationale sloepenshow op 21 en 22 juni gecombineerd met een show van compacte motorboten tot 11 meter. Het bezoek aan de Bataviahaven en de bootshow is gratis.

 

Foto’s De Telegraaf Vaarkrant