Nieuws/Binnenland
95928
Binnenland

Seksclub YinYang mag openblijven

De politie viel massaal binnen bij YinYang.

De politie viel massaal binnen bij YinYang.

ROERMOND - Seksclub YinYang in Roermond kan in afwachting van een bezwaarprocedure openblijven. Dat besliste de bestuursrechter in Roermond woensdag in kort geding. De nabijgelegen Roerdalhoeve, waar de bij de seksclub werkende vrouwen logeren, blijft ook open. Maar de beheerderswoning bij deze hoeve gaat voor een half jaar op slot.

De politie viel massaal binnen bij YinYang.

De politie viel massaal binnen bij YinYang.

De gemeenten Roermond en Roerdalen wilden sluiting voor een jaar van seksclub en pension. Dit omdat er eind vorig jaar tijdens invallen door de politie harddrugs werden gevonden in YinYang. Maar volgens de rechtbank waren dat zulke kleine hoeveelheden, dat er geen sprake was van drugshandel. Bovendien lagen de drugs in de lockers van klanten van de seksclub. In de Roerdalhoeve werd helemaal niets gevonden. Wel vonden agenten in de woning van de beheerder van de Roerdalhoeve 41 xtc-tabletten. Dat is volgens de rechtbank een handelsvoorraad, dus die woning gaat een half jaar dicht.

De politie viel op 26 november vorig jaar binnen bij YinYang en de Roerdalhoeve tijdens een groot onderzoek naar witwassen en mensenhandel. Seksclub en pension spanden een kort geding aan. Zij willen een bezwaarprocedure bij de gemeenten afwachten vooraleer tot sluiting wordt overgegaan. De rechtbank gaat daarin mee.

De afgelopen vijf jaar voerde de politie bij YinYang naar eigen zeggen zes controles per jaar uit en zijn er nooit onregelmatigheden geconstateerd.

Bij YinYang werken 44 mensen, voornamelijk vrouwen. Volgens de eigenaar bezoeken wekelijks tussen de 1500 en 2000 mannen YinYang. Tijdens de inval waren er 307 bezoekers in de club, die allemaal werden gecontroleerd. In totaal vond de politie 2,55 gram cocaïne en zestien xtc-pillen in twaalf lockers van klanten.