Nieuws/Buitenland
959941427
Buitenland

Klimaattop: ’Reis niet onnodig in Glasgow’

Nicola Sturgeon

Nicola Sturgeon

GLASGOW - De Schotse premier Nicola Sturgeon heeft mensen opgeroepen om niet-noodzakelijke reizen in Glasgow en omgeving uit te stellen om te voorkomen dat het verkeer vastloopt tijdens de klimaattop, de COP26. De oproep is gericht aan mensen die zich met het openbaar vervoer en de auto willen verplaatsen, aldus de nieuwssite Glasgow Live.

Nicola Sturgeon

Nicola Sturgeon

„En als u toch moet reizen, plan de route dan zorgvuldig”, aldus Sturgeon. Ze zei dat ze blij is dat een eerder aangekondigde staking van treinpersoneel niet doorgaat en voegde eraan toe dat het heel druk gaat worden in de treinen tijdens de klimaattop.

Staking

De bond van spoorwegmedewerkers had eerder gedreigd tijdens de klimaattop te gaan staken als er geen loonsverhoging zou komen. Door een akkoord met werkgever ScotRail werd de staking voorkomen.

De COP26, begint zondag officieel. Op de VN-conferentie, die tot en met 12 november duurt, bespreken landen de mogelijkheden om de opwarming van de aarde te beperken, liefst tot 1,5 graad. Ook het eerlijk verdelen van de rekening van klimaatverandering, het uitfaseren van steenkool, natuurbehoud en het uitwerken van allerlei regels die voortvloeien uit het Klimaatakkoord van Parijs uit 2015 zijn belangrijke onderwerpen.