Nieuws/Binnenland
960609328
Binnenland

Twee mannen en een vrouw aangehouden voor vuurwapenhandel Noord-Holland

BOVENKARSPEL - De politie heeft in Noord-Holland drie personen aangehouden voor de handel in vuurwapens. Het gaat om een 33-jarige man uit Heerhugowaard, een 25-jarige vrouw uit Bovenkarspel en een 45-jarige man uit Grootebroek. Zij zouden alarmpistolen ombouwen om daarmee kogels te kunnen afvuren. De wapens zouden voor de verkoop zijn aangeboden, aldus de politie donderdag.

De politie kreeg de 33-jarige verdachte in beeld tijdens een onderzoek naar de verkoop van vuurwapens via het internet. De man kon op 20 april op heterdaad worden aanhouden toen hij een vuurwapen wilde verkopen bij het treinstation in Bovenkarspel. Daarna doorzochten agenten een huis in Bovenkarspel. Zij hielden daar de vrouwelijke verdachte aan en vonden een vuurwapen en de bijbehorende munitie. Op basis van de verzamelde informatie is op 30 april de verdachte uit Grootebroek in zijn huis aangehouden.

De 33-jarige verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit vast. De andere twee verdachten zijn heengezonden maar blijven verdachten in deze zaak.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo