960808
Nieuws

Joanne Kellermann vertrekt bij DNB

Joanne Kellermann heeft haar vertrek aangekondigd als bestuurder van De Nederlandsche Bank. Dat meldt de centrale bank vrijdag.

Kellermann stelt zich niet beschikbaar voor een nieuwe zittingstermijn van zeven jaar als directielid van de DNB. Zij meldt dat haar besluit is ingegeven door ‘persoonlijke redenen’.

Joanne Kellermann is sinds 2007 als directielid onder meer verantwoordelijk voor het toezicht op pensioenfondsen en verzekeraars en de toezicht expertise centra waarin onder meer het integriteitstoezicht en de interventie- en handhandhavingsunit zijn onder gebracht.

Streng

Kellermann is van huis uit jurist en geen econoom, iets wat haar door pensioenbestuurders wel is tegengeworpen toen DNB zich lange tijd streng bleef opstellen toen de dekkingsgraden van de fondsen verder wegzakten.

Fondsbestuurders wilden dat DNB de regels voor het berekenen van de dekkingsgraad zou aanpassen, maar Kellermann wilde daar lange tijd niet aan. Ook is zij de drijvende kracht achter de gewenste consolidatie in de pensioensector.

'Natuurlijk moment'

„Nu de financiële crisis wat geluwd is en de sector in rustiger vaarwater terecht is gekomen, is dit voor mij een natuurlijk moment om een nieuwe uitdaging aan te gaan”, zo laat Kellermann in een verklaring weten. De huidige termijn van Joanne Kellermann loopt door tot 1 november 2014.