Nieuws/Buitenland
960990633
Buitenland

Britse autoriteiten overwegen geldbedrag bij positieve coronatest

Mensen dragen een mondkapje op straat in Londen.

Mensen dragen een mondkapje op straat in Londen.

LONDEN - De Britse autoriteiten hebben nog geen plannen om op grote schaal burgers te betalen die positief testen op het coronavirus. Dat benadrukte de woordvoerder van premier Boris Johnson na berichten in Britse media over zo’n ’cash voor covid’ plan. Dat zou volgens kranten bedoeld zijn om mensen in Engeland aan te moedigen om zich te laten testen als ze klachten hebben.

Mensen dragen een mondkapje op straat in Londen.

Mensen dragen een mondkapje op straat in Londen.

„Er zijn geen plannen om een extra betaling van 500 pond in te voeren”, reageerde de woordvoerder vrijdag op die berichtgeving. De regering zegt dat al van alles is geregeld om burgers die het coronavirus hebben opgelopen, te ondersteunen. Zo komen sommige minima al in aanmerking voor extra financiële compensatie. Ook kunnen lokale overheden met nog meer geld bijspringen om die groep te helpen, beklemtoonde de zegsman.

De krant The Telegraph schreef eerder dat werd overwogen om iedereen na een positieve coronatest 500 pond (562 euro) te betalen. De autoriteiten zouden zich zorgen maken over het feit dat veel mensen met verdachte symptomen zich niet laten testen. Vooral burgers met een laag inkomen zouden vrezen voor de financiële gevolgen van een eventueel opgelegde zelfisolatie. Ze kunnen dan niet gaan werken.