Nieuws/Nieuws

Jeugd wijkt uit voor zuipvakantie

Nu er in Nederland geen alcohol meer wordt geschonken aan jongeren onder de 18 jaar, vertrekken ze massaal naar het buitenland. Terschelling en Renesse worden zonder pardon ingeruild voor Rimini en Blanes.

Reisorganisatie GoFun heeft bijna 30 procent meer boekingen uit het jongere segment. "Vanaf januari worden we al gebeld en gemaild met vragen over alcohol drinken in het buitenland", vertelde directeur Roy van Delft dinsdag aan Sp!ts.

"Met toestemming van de ouders mogen minderjarigen gewoon met ons mee, en ja, in Spanje en Italië mag je op je zestiende gewoon nog drinken."

Van Delft merkt dat goedkope busreizen naar campings in Rimini en Blanes dit jaar behoorlijk in trek zijn. "Dat is ook niet zo vreemd; een Spaanse of Italiaanse camping waar je als minderjarige wel drank kunt bestellen, is maar een paar tientjes duurder dan Renesse."

Handen in het haar

In de Zeeuwse badplaats zitten campinghouders en cafébazen met de handen in het haar. Zo is Café De Zoom, voorheen the place to be voor jongeren, niet meer wat het geweest is.

"Waarom zou je nog naar Renesse komen? Voor hetzelfde geld zit in Salou en mag je gewoon drinken", aldus een serveerster. Ook een medewerker van jongerencamping Duin en Strand vertelt dat het de laatste tijd 'niet best' is. "Dat komt waarschijnlijk door het alcoholbeleid. Normaal zetten we 240 tenten op, nu staan er 160."

Wijkt uw zoon of dochter deze zomer ook uit naar het buitenland? Laat hieronder uw reactie achter.