Nieuws/Binnenland
961798
Binnenland

Straffen tot 2,5 jaar in zaak homogeweld

De rechtbank in Parijs heeft het tweetal dat Wilfred de Bruijn en zijn vriend Olivier Couderc vorig jaar molesteerde tot celstraffen van 2,5 jaar veroordeeld. Slachtoffer De Bruijn noemt de straffen ‘evenwichtig’.

Verdachte Redouane Tayeb K. kreeg 2,5 jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk. Abdelmalik M. moet ook 2,5 jaar achter tralies, waarvan vijftien maanden voorwaardelijk.

De straf voor Kidé T., die terecht stond omdat hij getuige van de mishandeling was maar niet ingreep, bleef geheel voorwaardelijk. T. is net zoals zijn vrienden K. en M. een bekende van de politie. Hij moet zes maanden zitten zodra hij weer de fout in gaat.

De Bruijn is tevreden over de uitspraak. “De hoofdverdachten zijn op alle punten veroordeeld. Daarmee zegt de rechtbank duidelijk dat wat deze jongens hebben gedaan, afschuwelijk is. Zij stellen: u heeft mensen op straat in elkaar geslagen in groepsverband, omdat u de ander haat om wie hij is en om van wie hij houdt. En dat is niet acceptabel.”

De Bruijn en Couderc hopen dat de advocaat van de verdachten niet in beroep gaan, zodat ze de zaak nu echt kunnen afsluiten. Al heeft de afranseling nog steeds gevolgen voor hun gedrag, aldus de Nederlander. “Olivier en ik gedragen ons op straat en in de metro niet hetzelfde als vroeger. Dat zal nog wel even duren, maar we laten ons niet kisten.”