Nieuws/Binnenland
961994534
Binnenland

Oplettende voorbijganger spot drugsdeal Breda: ’Tientallen kilo’s harddrugs in beslag genomen’

Breda - De politie heeft donderdagmiddag door een tip van een oplettende voorbijganger een aantal tassen aangetroffen waarin een grote hoeveelheid harddrugs zat. De politie kreeg een melding van een voorbijganger die het niet vertrouwde toen hij zag dat goederen vanuit een vrachtwagen in een busje werden overgeladen. De drugs zijn in beslag genomen en de vrachtwagenchauffeur aangehouden.

Donderdagmiddag kreeg de politie een melding van een getuige die zag dat er aan het Bijloopwegje in Breda een vrachtwagen stond. De getuige vond het verdacht dat er vanuit deze vrachtwagen tassen werden overgeladen in een busje en belde hij de politie.

Toen agenten ter plaatse kwamen was het busje al weg, maar de vrachtwagen kon wel worden gecontroleerd. Daarbij vonden agenten in de laadruimte tussen de normale lading zo’n 15 a 20 tassen met daarin zakken die elk gevuld waren met wit poeder. Het zou gaan om zo’m 150 kilo. „Vermoedelijk gaat het hier tezamen om tientallen kilo’s harddrugs”, meldt de politie. De chauffeur, een 45 jarige man uit het Verenigd Koninkrijk, is aangehouden. De politie doet nog nader onderzoek naar de drugs en herkomst daarvan.