Nieuws/Binnenland
962163
Binnenland

Werken uit Rijksmuseum op kinderpostzegels

Kinderen die zijn afgebeeld op schilderijen van het Rijksmuseum staan dit jaar op de kinderpostzegels. Dat meldt de stichting achter de zegels maandag. Het thema van de actie is 'Laat kinderen leren' en met de opbrengst worden projecten in binnen- en buitenland ondersteund om kinderen een veilige omgeving en een kans op een goede ontwikkeling te geven. Het geld dat in 2014 wordt opgehaald gaat naar onderwijsprojecten in Nederland en Senegal.

Voor de kinderpostzegels is geput uit werk van kunstenaars uit de Gouden Eeuw tot laat in de vorige eeuw. Tijdens de presentatie in september moet duidelijk worden van welke kunstwerken de kinderen worden afgebeeld.

Vanaf 24 september zullen ruim 200.000 kinderen uit groep 7 en 8 3 weken langs de deuren gaan. Bij de leerlingen kan er dan voor 4,50 euro een setje van vijf postzegels worden aangeschaft. Vanaf 5 november worden de kaarten en zegels door de kinderen bezorgd.

Afgelopen jaar prijkten foto's van Anton Corbijn op de zegels. Hij bezocht daarvoor een project in Ethiopië en fotografeerde daar kinderen. Dat leverde, net als het jaar ervoor, 11,6 miljoen euro op, waarmee ruim 860.000 kinderen werden gesteund.