Nieuws/Binnenland
962227
Binnenland

Inbrekers stelen 80.000 euro uit huis

Uit de woning van schrijfster Patricia Vlasman en haar echtgenoot Jaafar Zahraoui is vorige week een kluis met 80.000 euro gestolen. De schrijfster zegt dat ze na de bankencrisis in 2011 besloten om hun spaargeld voortaan zelf te bewaren. Extra beveiliging was er niet.

Vlasman vertelt in het Parool dat inbrekers vorige week maandag de cilinder uit het slot van hun woning aan de Bijlmerdreef in Amsterdam hebben gebroken. Ze was op het moment van de inbraak slechts een half uurtje van huis om haar zoon van school te halen.

De schrijfster en haar man bewaarden het geld thuis na de bankencrisis in 2011. "Nadat er de afgelopen jaren diverse banken omvielen, raakten we ons vertrouwen in banken kwijt. We hebben al het geld van onze rekeningen gehaald. We dachten: 'Zolang het slecht gaat, hebben we het liever bij ons'", vertelt Jaafar Zahraoui."

De kluis stond in de kledingkast, extra beveiliging was er niet. "In de hele flat hangen camera's, de inbrekers staan op de beelden", vertelt de gedupeerde. "Inmiddels heeft de politie een harde schijf met die beelden, maar om onbekende redenen is die schijf gecrasht en kunnen ze er vooralsnog niet veel mee."