Nieuws/Binnenland
962311
Binnenland

WATERSPORTNIEUWS

Tiel Maritiem

Tiel is een Hanzestad waar de Waal een belangrijke rol speelt. Sinds de vorige eeuw werd er traditiegetrouw met Pinksteren een zeilwedstrijd gehouden met soms meer dan 150 schepen aan de start. Deze nautische traditie wordt komend Pinksterweekend opnieuw leven ingeblazen met Tiel Maritiem.

Naast de kermis is er een nautische markt met allerlei watersport gerelateerde kraampjes. Pontons vormen het evenemententerrein op het water, waar recreatie en beroepsvaart prima samen gaan. Hier vaart de brandweerboot uit voor demonstraties en kunnen diverse soorten schepen worden bezichtigd.

Bezoekers kunnen tochtjes over de Waal maken met varende monumenten als de Neeltje Jantje, een Waalschokker en de Marie-José, een klassiek motorjacht. Verder is het mogelijk om met een kano, zeilboot of op een RIB te varen. Er zijn flyboard- en duikdemonstraties en voor de nautische sfeer zorgt een shantykoor.

De eerste editie van Tiel Maritiem: Waalkade Tiel op 7 & 8 juni  dagelijks van  11.00uur – 17.00uur. Meer info op de website.