Nieuws
962315
Nieuws

Google investeert miljard in internetsatellieten

Google is van plan 180 satellieten de ruimte in te sturen om zodoende 'honderden miljoenen' mensen van internet te voorzien, ook op plaatsen waar internet normaal gesproken moeilijk aan te leggen is. Dat melden bronnen die dichtbij Google staan aan The Wall Street Journal.

Het project kan al snel meer dan een miljard dollar gaan kosten en oplopen tot drie miljard, aldus de bronnen. Om het plan werkelijkheid te maken heeft Google een team van sateliet-specialisten opgezet onder leiding van Greg Wyler, mede-oprichter van de O3b Networks startup. Deze heeft ook als doel satellieten voor telecommunicatie-doeleiden uit te zenden naar de ruimte. Eerder kocht Google ook Titan Aerospace, een satelliet- en dronefabrikant.

Zowel Google als Facebook experimenteren met nieuwe manieren om internet via het luchtruim te verspreiden. Zo is er al Google Loon, ballonnen die op zonne-energie werken en internet uitzenden vanuit de lucht. Facebook experimenteert ondertussen met drones die een soortgelijke functie hebben.