Nieuws/Binnenland
962529
Binnenland

Zwakbegaafde Brandon weggelopen en vermist

De zwakbegaafde Brandon (22) is zaterdagmiddag weggelopen uit zijn instelling in Sliedrecht en wordt sindsdien vermist. Dat heeft de politie zaterdag laten weten.

Volgens een politiewoordvoerder heeft Brandon zaterdagochtend rond 4.00 uur een ruit ingetikt. Zo kwam hij naar buiten. Waarom hij weg wilde, is niet bekend. Toen duidelijk werd dat hij weg was, begon zijn instelling een zoektocht. Rond 5.00 uur werd de politie gewaarschuwd. Die behandelt het niet als een dringende vermissing. „Dat is vanwege de historie. Brandon loopt regelmatig weg en komt meestal zelf ook weer terug. Maar ook al is hij vaker weggelopen, voor zo'n jongen is het niet goed”, aldus een woordvoerder.

Brandon kwam begin 2011 in het nieuws. Hij woonde toen in een instelling van 's Heeren Loo in het Gelderse Ermelo. De jongen hoorde stemmen en was vaak agressief. Daarom zat hij regelmatig vastgebonden aan de muur. Volgens zijn begeleiders was dat de enige behandeling die mogelijk was. Enkele maanden na de ophef verhuisde Brandon naar de instelling in Sliedrecht.

Rond kerst 2013 werd Brandon opgepakt. Hij was toen ook weggelopen uit Sliedrecht en werd op heterdaad betrapt toen hij probeerde in te breken in een huis in Dordrecht. Enkele dagen eerder was Brandon ook al weggelopen. Een dag lang was hij spoorloos. Hij zei zelf dat hij toen ook had ingebroken. Hij zou kleren uit een huis hebben gestolen.