Nieuws/Buitenland
962534
Buitenland

Klopjacht op daders na dodelijke steekpartij Brugge

De Belgische politie is met man en macht op zoek naar de twee daders van een dodelijke steekpartij op de Markt in Brugge. In de vroege vrijdagochtend werd daar een 19-jarige jongen doodgestoken met een vleesmes.

In de jacht op de stekers heeft de politie zaterdag twee compositietekeningen verspreid. De eerste dader is begin twintig. Hij is 1m70 en 1m75 lang en stevig gebouwd. Hij heeft donker haar en een pokdalig gezicht.  De tweede dader is ongeveer 24 jaar en van vreemde origine. Hij is ongeveer 1m80 lang en sportief gebouwd. Hij praat correct Nederlands.

Het slachtoffer was samen met een vriendin aan het wandelen op de Markt toen ze de twee verdachten ontmoetten. Nadat er om onbekende reden een ruzie ontstond, trok een van de twee mannen een vleesmes van twintig centimeter en stak de 19-jarige jongen neer. Deze overleed later aan zijn verwondingen.

De twee verdachten sloegen op de vlucht. Inmiddels is de vluchtauto van de mannen teruggevonden in Oostende, maar van de daders zelf ontbreekt nog ieder spoor.