Nieuws/Binnenland
962543
Binnenland

Gewonde bij overval op juwelier Amsterdam

Bij een overval op een juwelierszaak aan de Jan Evertsenstraat in Amsterdam is zaterdag een medewerker gewond geraakt. Hij kreeg een klap, liet een politiewoordvoerder weten.

Twee jonge mannen kwamen even voor 15.00 uur de winkel in. Ze dreigden met een vuurwapen en losten een schot. Daardoor raakte niemand gewond.

Een ooggetuige meldt dat er binnen geschoten is, waarna een van de overvallers met een capuchon met getrokken pistool naar buiten liep. De daders zijn er op een scooter vandoor gegaan met een buit en zijn nog voortvluchtig.

In 2010 werd in hetzelfde pand juwelier Fred Hund overvallen en neergeschoten. Hij overleed. Zaterdag werd in Amsterdam ook een tabaks- en tijdschriftenwinkel aan de Bos en Lommerweg overvallen door twee gewapende mannen op een scooter, die zich daarna uit de voeten maakten. Of de politie denkt dat het om dezelfde daders gaat, kon de woordvoerder niet zeggen.

De politie zoekt in de omgeving naar de overvallers en heeft onder meer een helikopter ingezet. Ook is er een traumateam ter plaatse.

Er waren veel mensen op de been in de buurt van de juwelier op het moment van de overval, aldus de woordvoerder. De politie hoopt dat getuigen of mensen die weten waar de gevluchte mannen zijn, zich melden.