Nieuws/Buitenland
962545
Buitenland

Militairen Syrië gedood door tunnelexplosie

Islamitische strijders in Syrië hebben militairen opgeblazen in Aleppo door explosieven in een tunnel onder een legerpost te plaatsen. Zeker twintig militairen en leden van regeringsgetrouwe milities zijn omgekomen. Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zaterdag.

De aanslag is opgeëist door het Islamitische Front. De strijders hebben zaterdag beelden van de explosie in de historische binnenstad op Twitter geplaatst, met de tekst „uitstekende video”. Volgens hen zijn er 40 doden gevallen.

In de binnenstad wordt dagelijks gevochten. Het leger bezet er meerdere posities. Aleppo was de financiële hoofdstad van het al 3 jaar door oorlog geteisterde land. Het conflict heeft ruim 162.000 levens geëist.

De Amerikaanse autoriteiten bevestigden vrijdag dat er voor het eerst een Amerikaan betrokken was bij een zelfmoordaanslag in Syrië, Abu Hurayra al-Amriki genaamd. De aanslag gebeurde deze week in de noordwestelijke stad Idlib, die in handen is van het regime van president Bashar al-Assad.

Rebellen die banden hebben met het al-Nusrafront zeiden dat Amriki in een truck met 16 ton explosieven naar een restaurant was gereden waar vaak Syrische militairen komen. Het aantal slachtoffers van de aanslag is onbekend.