Nieuws/Binnenland
962571
Binnenland

'Vader ging achter dader aan'

De vader van de 27-jarige studente die gisteren werd vermoord in Maastricht, ging nog achter de dader aan. De man rende volgens een omstander over de galerij van de flat van het Oranjeplein om de moordenaar van zijn dochter te pakken te krijgen.

De man trof zijn dochter aan in haar woning op de derde verdieping. Toen hij de dader zag, rende hij achter hem aan.Toen de dader de trap afrende en naar buiten vluchtte, moest de vader de achtervolging opgeven. Hij haastte zich daarna weer terug naar zijn dochter, die toen nog in leven was, en waarschuwde toen de hulpdiensten. Dat heeft de omstander gemeld aan L1.

De hulpdiensten konden niets meer voor de jonge vrouw doen. Ze overleed aan haar verwondingen. De verdachte is volgens omstanders geen bekende van het slachtoffer. De politie kan dat nog niet bevestigen.

De politie is op zoek naar een ongeveer 20- tot 25-jarige man. Hij zou op sokken lopen en vermoedelijk bloed op zijn kleding hebben. Volgens een burgernetbericht gaat het om een kleine Marokkaanse man. De politie zette onder meer een helikopter in om de man te vinden, maar zonder resultaat.

De studente was net vanuit Nieuwegein aan het verhuizen naar haar nieuwe woning in Maastricht.