Nieuws/Binnenland
962599
Binnenland

Politie klaar voor 'Project X' Wijbosch

In verband met het zoveelste aangekondigde Project X-feest, ditmaal zou dat vrijdagavond gaan plaatsvinden in Wijbosch, moet de politie uit voorzorg maatregelen nemen.

Verschillende politiemotoren rijden door het dorp en er staan agenten paraat bij alle invalswegen. Auto's en (brom)fietsers met jongeren worden gecontroleerd op hun identiteit. Ook staan er enkele ME-voertuigen paraat.

Maatregelen

Desondanks, of juist door alle maatregelen, zegt de politie niet te verwachten dat het vrijdagavond uit de hand zal lopen in Wijbosch.

Ditmaal vindt het sneeuwbaleffect van het 'feest' niet plaats via een openbaar Facebook-evenement, maar via WhatsApp. Dat begon zo'n twee weken geleden en er zouden ruim duizend aanmeldingen zijn.

Eigendommen naar binnen

De 16-jarige oprichter uit Schijndel verklaarde dat het feest gewoon doorgaat. De knul wil anoniem blijven, maar meldt wel heel stoer dat "de wouten weg moeten blijven". Inwoners van Wijbosch lijken zich voor te bereiden op het ergste en halen alle losse spullen zoals bloempotten en tuinbeelden naar binnen. Alles om de chaos zoals die in Haren ontstond in september 2012, te voorkomen.

Het lijkt er op Twitter nog niet op dat er een enorme stroom aan jongeren naar Wijbosch zal komen. Er lijken meer berichten van kranten en andere nieuwsmedia over deze Project X te gaan, dan van rellende tieners.