Nieuws/Binnenland
962600
Binnenland

Kattenleed voor Huizer gezin

Een familie uit Huizen zit in zak en as. Werd tijdens Pasen hun geliefde poes Kitty nog met een luchtbuks doodgeschoten, afgelopen zaterdag werd hun tweede poes, Zoey, brutaal ontvoerd, zo vreest de familie.

„Er is geen spoor van haar terug te vinden. Het is duidelijk dat iemand Zoey heeft ontvoerd. Ik begrijp niet wie zoiets doet. Vooral onze dochter is er kapot van…”, zucht Alfred over het bruuske verlies van de katten.

De 2-jarige Kitty kwam tijdens Pasen doodziek thuis, herinnert Alfred zich. „Op een röntgenfoto in het Medisch Centrum voor Dieren (MCD) in Amsterdam bleek dat ze in haar flank is geraakt. Ze is met een luchtbuks beschoten. Dat was echt een grote schok. Het heeft ons veel verdriet gedaan. Haar darm was geperforeerd. Kitty heeft het niet gered. Ze was doodziek en is uiteindelijk aan haar verwondingen bezweken.”

Overmand door dit zinloze dierenleed keerde het gezin huiswaarts. Tot hun grote verdriet verdween afgelopen zaterdag hun andere huisdier, poes Zoey. Alfred is ervan overtuigd dat hun poes is ontvoerd: „We hebben wel vermoedens wie onze poes ontvoerd heeft, maar kunnen niets hardmaken. We waren even weg met de auto en toen we terugkwamen, was ook Zoey verdwenen. Duidelijk is wel dat iemand het op ons gemunt heeft… We willen iedereen die iets gezien heeft oproepen zich bij de politie in Huizen te melden.”

De familie heeft aangifte gedaan bij de politie. Zoey is een zwart-witte kat van vier jaar oud en draagt een chip met gegevens in haar nekje.