Nieuws
962611
Nieuws

Top 5: Dit mag je niet missen bij Gumball 3000 2014

De Gumball 3000 rally begint donderdag en ook dit jaar doen weer de meest extreme en exclusieve auto's mee en nemen meerdere celebs plaats achter het stuur. Mocht je nog gaan kijken naar dit rijdende feest, dan zijn dit de vijf dingen die je niet mag missen!

1. Team Galag

Dit team zorgde de afgelopen jaren voor veel spektakel en dat willen ze dit jaar voortzetten. Daarom zijn ze in 2014 van de partij met vier auto's. Zo keert de Batmobile Tumbler terug. Vorig jaar kende deze extreme creatie veel technische problemen en kon hij de rally niet uitrijden, maar in de tussentijd is de replica verder doorontwikkeld en dit jaar moet de Tumbler wel de Gumball uitrijden. Verder neemt het team ook een McLaren P1, Wiesmann MF5 GT en een 1964 Shelby Cobra Daytona Coupe mee.

2. Deaudmau5

Dj Deaudmau5 deelt zijn Ferrari 458 Italia met Mythbusters-presentator Tory Belleci. Om lekker op te vallen is de Italiaanse sportauto voorzien van een blauwe rap met daarop de afbeelding van internetmeme Nyan Cat. Een auto waar je niet omheen kunt.

3. Fluwele Phantom

Het enige Schotse team van dit jaar neemt een Rolls-Royce Phantom Coupé mee. Deze heeft geen standaard wrap, maar is bekleed met zacht fluweel. Daarnaast is de motorkap bekleed in rood chroom en prijkt er een Schotse vlag op de achterzijde.

4. Aparte Abarths

Organisator Maximillion Cooper en twee anderen rijden in een Abarth 595. Het is een vrijgezellenrit voor hem, want hij zal in finishplaats Ibiza gaan trouwen met rapper Eve die zelf de rit in een Rolls-Royce aflegt. Abarth rijdt in het Europese gedeelte van het event mee met een Abarth 695 Biposto. Dit is het publieksdebuut van de auto en de eerste keer dat een model zijn première beleeft tijdens de Gumball.

5. Reus op zes wielen

Als er iemand wel boven de rest uitsteekt, dan is het wel Team Masters Of Speed. Dat kan je letterlijk nemen, want ze rijden de lange rit in de enorme zeswielige Mercedes. Geen standaard exemplaar, maar een extra sterke Brabus Super G 700 6X6. Die zal je niet snel over het hoofd zien, vooral dankzij de kleurstelling!